BÅNDTEKKING

Båndtekking  brukes når tak dekkes av lange bånd av metall, som for eksempel kobber. Også andre metaller brukes til båndtekking. Bruk av metall på yttertak har lange tradisjoner i norsk og europeisk byggeskikk.

Lett å tilpasse

Noen tror at metallbånd på tak er svært kostbart. Det kan det selvfølgelig være, men det kommer helt an på størrelse på taket og hvilke materialer som brukes.

Det som er helt sikkert er at båndtekking av tak er et fint og slitesterk alternativ til andre materialer på taket. Ved denne teknikken brukes ulike typer metaller som lett formes etter takkonstruksjonen, uansett design.

En av fordelene med båndtekking er at materialet kan tilpasses alle typer tak, uansett størrelse eller form. Er du ute etter å skille deg ut i mengden?  Dette er et godt alternativ til mer tradisjonelle materialer, som for eksempel takstein.

Kobber skiller seg ut

Kobbertekking på tak er ofte forbundet med store og kostbare praktbygg. Men det er en myte at kobbertekking er så kostbart at det kun brukes av de få. Kanskje ditt tak hadde blitt noe helt spesielt med et kobbertak? Kobberbåndene passer til alle typer tak, og er lett å legge og forme etter takdesignet.

Noen velger også kobber på grunn av de kjemiske egenskapene i metallet. Kobbertak tar rett og slett knekken på mose før det blir en plage.

Totland Blikk er din partner til takjobben. Vi utfører alle oppdrag til riktig tid og til riktig pris.

Totland Blikk AS utfører de fleste tjenester innen blikkenslager- og taktekkerfaget. Vi utfører arbeid med fasade, taktekking, taksikring, takrenner, snøfangere, beslag, pipebeslag, takhetter,  feiebrett, lekting, balkonger, rehabilitering og tømrerarbeid.