Skivetekking

Skivetekking er en teknikk som ble brukt før man tok i bruk metallbånd. Teknikken går ut på å bruke metallplater i ulike form og størrelse. Deretter skjøtes ( falses ) platene sammen. Skjøtene sitter på tvers av takets fallretning.

Fordeler med skivetekking

Som med båndtekking er fordelen med skivetekking at materialet kan tilpasses alle typer tak, uansett størrelse eller form. Er du ute etter å skille deg ut i mengden, er dette et godt alternativ til mer tradisjonelle teknikker og materialer.

Metallplater har vært brukt på tak og fasader i mange hundre år. Med bruk av metall blir vedlikeholdet minimalt, og utseendet stilrent og moderne. Ved skivetekking kan man ta i bruk sink, kobber, aluminium og rustfritt stål.

Noen tror at metall på tak er svært kostbart. Det kan det selvfølgelig være, men det kommer helt an på størrelse på taket og hvilke materialer som brukes.

Slitesterkt og minimalt vedlikehold

Det som er helt sikkert er at skivetekking av tak er et fint og slitesterk alternativ til andre materialer på taket. Ved denne teknikken brukes ulike typer metaller som lett formes etter takkonstruksjonen, uansett design.  Dette er et godt alternativ til mer tradisjonelle materialer, som for eksempel takstein.

Vi kommer gjerne på befaring til ditt tak og anbefaler egnet materiale.

Totland Blikk AS utfører de fleste tjenester innen blikkenslager- og taktekkerfaget. Vi utfører arbeid med fasade, taktekking, taksikring, takrenner, snøfangere, beslag, pipebeslag, takhetter,  feiebrett, lekting, balkonger, rehabilitering og tømrerarbeid. Totland Blikk er din partner i  jobben. Vi utfører alle oppdrag  til riktig tid og til riktig pris.